Странице

Translate

7. 8. 2010.

Slani Mafini

Podravkine silikonske delicije

Sastojci

4 jaja
5 šoljica za crnu kafu kukuruznog brašna Podravka
1 kesica praška za pecivo Dolcela
4 kašike sitno iseckanog kiselog krastavca Podravka
2 kašike ajvara Podravka
100 gr. šunke ili čajne kobasice Podravka
500 gr. feta sira ili neki dr. beli sir

so po ukusu

semenke lana, nemlevenog maka, susama, suncokreta, bundeve
2 šoljice za crnu kafu ulja
3 šoljice za crnu kafu mleka

Priprema

U posudi dobro umutiti jaja sa sirom, dodati ulje, mleko, kukuruzno brašno pomešano sa praškom za pecivo i ajvar.
Kad se masa ujednači dodati na kockice isečen krastavac (prethodno malo ocedjen od viška vode), i šunku ili čajnu kobasicu – isto isečenu na kockice.
Lagano promešati, dodati soli po ukusu (vodite računa ako koristite fetu jer je malo slanija), i razne semenčice po želji.
Sipati u modle i peći na srednjoj temperaturi (kod mene je to oko 180 stepeni) oko pola sata ili dok ne porumeni.
Servirati toplo uz sir, kajmak, jogurt, pivo, a odlično je i kad se ohladi.
slika 1
slika 2
slika 3
slika 4

Posluživanje

Ako imate silikonske modle, postupak pečenja je jednostavniji i dobijete dekorativne zalogajčiće, a možete peći i u bilo kojem dr. plehu. Pošto sam na moju radost došla do ovako lepih silikonskih kalupa, često spremam ovaj specijalitet.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF