Sastojci
1 kg | crnog luka |
---|---|
600 gr. | telećeg mesa |
4-5 češnja | belog luka |
4-5 kom. | kiselih krastavčića |
brašno za paniranje | |
po 1 kašiku | senfa i rena |
1 list | lovora |
Vegeta, biber, začinske trave po ukusu | |
1/2 kg šampinjona | |
1 kocka | supe |
Priprema
Teleće šnicle islupati, premazati senfom i ranom, posuti brašnom i kratko prepeći na malo ulja. Na kraju posoliti sa Vegetom.Za to vreme iseći crni luk na sitne kocice dodati lovorov list i Vegetu i dinstati na laganoj vatri bez poklapanja.
Kad je luk gotov, dodati šnicle sipati supu i nastaviti dinstanje dok šnicle ne omekšaju.
Pred kraj dodati sitno seckane kisele krastavčiće i na listiće sečene šampinjone.
Kad uvri voda i jelo bude gotovo na samom kraju dodati na listiće isečen beli luk i začinske trave.
Prilog
Isprobano – gemini