17. 12. 2010.
5. 12. 2010.
BEZE KORPICE
Moji omiljeni kolači, kad želim da nekoga zaista iznenadim, lepo ugostim i fasciniram napravim ove Minjine predivne, očaravajuće Kraljevačke korpice http://www.blogoye.org
Ovo je originalan Minjin recept, ali ja uvek pravim duplu meru, jer ispečene korpice mogu da da stoje nekoliko dana u kutiji i samo ih po potrbi dekorišete.
Za dekoraciju možete da odaberete bilo koji fil i voće po želji i šta vam je trenutno na raspolaganju u kući.
Minji beskrajno hvala na ovom divnom receptu a vama drage moje
PRIJATNO I UŽIVAJTE!!!
Potrebno za 12 beze korpica:
* 4 belanca
* 200 gr šećera u prahu
* 1 kašika sirćeta
* 1 kašika gustina
* 1 vanilin šećer
Za fil:
* 3 žumanca
* 3 kašike šećera
* 40 gr maslaca
* 100 ml slatke pavlake
* 100 gr bele čokolade Milka (ili neka druga,po izboru)
* vanilin šećer
i još treba:
* jagode i kivi
* krem fix
* 100 ml slatke pavlake
Umutiti dobro belanca sa vanilin šećerom. Dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu sve vreme muteći mikserom. Dodati i kašiku sirćeta. Kada belanca dobiju određenu gustinu polako kašikom umešati gustin.
Pleh od rerne obložiti sa papirom za pečenje na koji smo pre toga iscrtali krugove od 7-8 cm. Između krugova praviti razmak od 3-4 cm pošto će se belanac raširiti. Belanac istiskivati na papir formirajući krugove. Sa određenim dodatkom za špric praviti rub od manjih zvedica ili stavljati još jedan krug u obliku prstena.
Peći tj sušiti u zagrejanoj rerni na 110 °C oko 1 h a onda ne vaditi iz rerne već ostaviti u rerni još 1 h dok se korpice ne ohlade a i rerna. Treba da ostanu svetlije i na dodir da budu čvrste. U međuvremenu skuvamo fil.
Fil: Žumanca, šećer, vanilin šećer maslac skuvamo na pari. Dodamo čokoladu i mešamo dok se ne istopi. Ostavimo minut-dva da se prohladi.Slatku pavlaku umutimo a zatim sjedinimo smese i ostavimo fil da se ohladi.
U sredinu korpica pospemo malo kremfix-a da se korpice ne bi opustile kada sipamo fil.Kašiku ohlađenog fila sipati u korpice.
Fil: Žumanca, šećer, vanilin šećer maslac skuvamo na pari. Dodamo čokoladu i mešamo dok se ne istopi. Ostavimo minut-dva da se prohladi.Slatku pavlaku umutimo a zatim sjedinimo smese i ostavimo fil da se ohladi.
U sredinu korpica pospemo malo kremfix-a da se korpice ne bi opustile kada sipamo fil.Kašiku ohlađenog fila sipati u korpice.
Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti preko fila. Iseckati voće i ukrasiti korpice.
Пријавите се на:
Постови (Atom)