Ovo je jedna od mojih torti koju sam pravila za Aranđelovdan, ali sa zakašnjenjem objavljujem, no kako su sad u toku posne slave verujem da će nekome biti dobra prilika da je napravi.
Torta je izuzetno ukusna i verujte da je bila traženija od drugih torti, sa osvežavajućom notom narandže i punim ukusom oraha. Čvrsta je i preporučujem da je napravite dva-tri dana ranije jer je onda najukusnija.
Sastojci:
Kore:
3 šoljice
šecera
1 šoljica
ulja
4 šoljice
brašna
6 šoljica
mlevenih oraha
1
prašak za pecivo
2
narendane kore pomorandže
4 šoljice
kisele vode
Fil:
1l
soka pomorandže (đus je najbolji)
3
pudinga od vanile
2
sok pomorandže
6 kašika
šecera
250g
seckanih oraha
250g
margarina
1/3
tegle džema od kajsija
Za dekoraciju:
oko
150g seckanih oraha
Priprema:
Korice: Pomešati
1 šoljica(veca za crnu kafu-oko 100ml) ulja 3 šoljice šecera 4 šoljice brašna 6
šoljica mlevenih oraha 1 pecivo rendana kora 2 pomorandže 4 šoljice kisele vode
na kraju da odstoji najmanje 30 min i peci 3 korice(svaka posebno) u plehu
dimenzija naprimer 24×32 cm.
Fil: U 1 litar soka od
pomorandže(dus)+sok 2 pomorandže skuvati 3 pudinga od vanile i 6 kašika šecera.
U tu hladnu masu dodati 1 umuceni margarin. Sjediniti i dodati 250g seckanih
oraha. Svaku koru premazati tanko džemom od kajsija pa fil. Tortu prekriti
seckanim orasiima i sa strane i odozgo.
Izvor: www.coolinarika
Srećna slava!!!