Sastojci za testo:
400 gr. brašna
100 gr. šećera
100 gr. margarina (u receptu piše mast)
1 celojaje
naribana korica od jednog limuna
1dl jogurta
pola praška za pecivo
prstohvat soli
Fil:
1,5 kg. kiselih jabuka
orasi, suvo grožđe…
šećer, vanillin šećer i cimet
Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i podeliti ga na
2 dela. Jednu polovinu testa rastanjiti i napraviti krug (iseći malo veći krug od tepsije
u kojoj ćete peći pitu), presaviti testo prema gore, viljuškom napraviti rub i izbockati kako
se testo ne bi izobličilo prilikom pečenja.
Jabuke oljuštiti, izrendati, posuti sa malo šećera i cimeta, dodati,
orahe, suvo grošđe....).
Drugi deo testa tanko razvaljati i modlicom vaditi
mala srca.
Ocediti jabuke i poređati na podlogu od testa, u
krug redjati srca. Kad je sve gotovo umutiti jedno jaje i premazati pitu. Peći na 18o stepeni.