E, ovo je torta za zetov rođendan... pošto on radi u ''Frikomu'' a poželeo je da počasti društvo iz firme, palo mi je na pamet da mu napravim nešto adekvatno i prepoznatljivo... a šta bi to drugo bilo nego sladoled i to Kapri za Frikom društvo :)))
Recept stiže sutra u toku dana, navratite... ;)))
Evo i obećanog recepta:
Biskvit X2:
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo.
Fil I:
1 l mleka
12 kašike gustina
1 puter
300 gr. prah šećera
2 vanilin šećera
Fil II:
200 gr. čokolade
125 gr. putera
Fil III:
1 kg. jagoda
1/2 l vode
6 kaš. pudinga od vanile
200 gr. šećera
125 gr. putera
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti biskvit i ispeći u tepsiji od šporeta, da bude što tanji. Ponoviti postupak još jednom. Ohladiti biskvite i iseći delove koji ćete postaviti da budu štapići - drška od sladoleda.
FIL I:
U 1 l mleka, skuvati 12 kašike gustina, pazeći da se ne naprave grudvice. Na kraju dodati vanilin šećer. Kad se ohladi pomešati sa 1 puterom koji ste prethodno umutili sa prah šećerom. Ostaviti malo fila za filovanje štapića - drške sladoleda.
Fil II:
Na pri istopiti čokoladu i dodati joj puter, sve dobro promešati dok se smesa ne ujednači.
FIL III:
U procesoru usitniti očišćene i oprane jagode, dodati 1/2 l vode i staviti da se kuva. Od momenta kad provri kuvati još oko 5 min. pa dodati puding pomešan sa šećerom i zakuvati kao svaki puding. Kad se smesa malo prohladi dodati umućeni puter.
Ređati: biskvit - polovinu fila I - polovinu fila II - celu količinu fila III - preotali fil II - ostatak fila I - biskvit.
Štapić - drška od sladoleda ređati: biskvit - fil I - biskvit
Oblikovati tortu kao Kapri sladoled iseći deo na vrhu u obliku polukruga, pa ga malo sa ostacima biskvita dodati na površinu torte u tri trake koje zalepiti sa filom I.
Ostaviti tortu da se dobro ohladi u frižideru preko noći.
Sutradan tortu prekriti sa fondanom od crne čokolade a štapić sa fondanom od bele čokolade.
Prijatno i uživajte :)))