Странице

Translate

19. 7. 2015.

Čokoladni kolač sa tikvicama









Evo jedan morski kolač, pravljen na moru u Jerisosu-Grčka gde smo ove godine letovali 20 dana. Kolač je jako fin, sočan, zdrava varijanta slatkiša i niko nije primetio da je sa tikvicama.

Deca su bila oduševljena, a meni je drago da se svima dopao. Probajte :)

Mera je šolja od 2,5dl

Sastojci:

3/4 šolje belog brašna
3/4 šolje integralnog brašna (ja sam stavila heljdino)
1 šolja suvog voća (brusnice, suvo grožđe, aronija…)
1 šolja sitno seckane čokolade sa velikim procentom kakaoa
1/2 šolje braon šećera
1/3 šolje kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 1/2 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičica soli
1 šolja sitno rendanih tikvica
2 kom. jaja
1 šolja mleka
1/3 šolje ulja
1/4 šolje meda
kora rendane pomorandže

Za preliv:

100gr. čokolade sa velikim procentom kakaoa

2 kašike ulja

Priprema:
U jednoj posudi pomešati zajedno obe vrste brašna, šećer, suvo voće, na kockice isečenu čokoladu, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so, koru rendane pomorandže i tikvice.
U drugoj posudi umutiti jaja, dodati  mleko, ulje i med.
Spojiti obe smese u malo gušće testo. Peći u podmazanom plehu oko 40-ak minuta. Proveriti s vremena na vreme da li je sredina pečena. Ja sam ga pekla u dugaljstom plehu za hleb.

Kad se ohladi, preliti sa otopljenom čokoladom kojoj ste dodali dve kašike ulja. Seći kad je dobro ohlađen.

Prijatno!!!

I malo morskih slikica :)

Uranopolis

Uranopolis

Jerisos

Jerisos


Jerisos plaža


 
Jerisos

Jerisos - jutro

 
Uranopolis

Jerisos lokalna proslava sa folklorom i lokalnim specijalitetima


Kakovo metoh Hilandara

Kakovo metoh Hilandara

Nea Roda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF