Странице

Translate

13. 8. 2010.

Slana torta od pečenih paprika

Slana torta od pečenih paprika

Veoma rado se konzumira u mojoj kuhinji, nema ko je nije pohvalio, samo onaj ko je nije probao…:)

Sastojci

2 kg crvene paprike
700 gr. kisele pavlake 20% mm
400 gr majoneza
300 gr. presovane šunke (tanko isečene)
6 kom. jaja

brašno za paniranje

so

kačkavalj za posipanje

peršun, šargarepa za dekoraciju

Priprema

Paprike ispeći, ohladiti, oljuštiti i dobro očistiti od semenki.
Umutiti jaja, pa pohovati dobro posoljene i oceđene paprike u dubokoj masnoci, prethodno utapkane u brašno da bi dobro primile jaja.
Kad se pohovane paprike ohlade ređati u odgovarajućoj posudi red paprika, premazati kiselom pavlakom, zatim presovanu šunku, ponovo pohovane paprike, premazati majonezom, opet presovanu šunku i tako dok ne utrošite celu količinu.
Na kraju premazati majonezom, posuti rendanim kačkavaljem i ukrasiti po želji. Ja sam ukrasila cvetićima od šargarepe i listićima peršuna.

4 коментара:

  1. MOŽE LI DA SE PAPRIKE NE POHUJU, NEGO SAMO KADA SE ISPEKU DA SE REDJAJU I FILUJU

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam tako probala sa nepohovanim paprikama, možda će biti malo sočnija torta pa bi trebalo da se dobro ocede pprike, a ne znam kako bi se sekle na kockice, u svakom slučaju ako probaš sa nepohovanim paprikama javi utiske ;) :)

    ОдговориИзбриши
  3. ovo ubija kako je kaloricno ..........

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF