Za Dan zaljubljenih obično se prave slatkiši, bar na netu ima bezbroj recepata poslastica, ali da bi svoju voljenu osobu iznenadili i pokazali ljubav prvo morate da je dobro nahranite. Ovo je jedan od tih recepata koji oduzima dah svojim ukusima, sočnošću i izgledom.
Probajte, verujem da ćete uživati i vi i vaši voljeni :)))
Sastojci:
4 veće crvene paprika babure (može i žuta ili zelena)
4 kom. ćurećeg belog mesa
100 gr . svežeg spanaća (može i smrznuti dobro ocedjen)
par kašika maslinovog ulja
vegeta, so, biber po ukusu
4 češnja belog luka
300 gr. kačkavalja ili nekog drugog sira (rendanog)
Priprema:
Papriku operite, obrišite, odsecite vrh sa peteljkom i očistite od semenki. Poslažite je u tepsiju i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugreje i malo uvene.
Dok se paprika peče, pripremite meso. Ćureće belo meso operite, osušite i stavite u deblju najlonsku vrećicu i istucite čekićem za meso, ne previse tanko, tek toliko da se debljina izjednači. Meso začinite i svaki komad premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno iseckani beli luk.
Spanać operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku spanaća i na spanać rendani sir.
Sve to pritisnite da se slepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.
Kada se paprika malo propekla izvadite je iz rerne i u svaku papriku dobro ugurajte po jednu ćureću rolnicu koju okrenite uspravno da dobro popuni papriku.
Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200 stepeni. Paprika i meso će pustiti svoj sok, tako da ćete dobiti i malo, jako ukusnog softa.
Nakon 60 min. izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min. tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu.
Napomena:
Posluživanje:
Servirajte toplo uz dodatak krompir pire ili pečenih krompirića i drugog povrća koje volite i koje isto tako možete peći zajedno sa mesom i paprikom. Uz to jako fino ide i neka omiljena salatica.
Recept je copy-paste, nisam ništa menjala, jedino sam umesto piletine koristila ćureće belo meso.
Draga zocacro ima fantastične, ukusne recepte.
Izvor
Draga zocacro ima fantastične, ukusne recepte.
Izvor
I još jedna prekrasna fotografija somot božura naše drage Marije Đedović sa divnim romantičnim stihovima splitskog slikara i pesnika Dinka Bekavca.
Zamolila sam našu Mariju da postavim ovu lepotu na moj blog, verujem da ćete uživati bar onoliko koliko sam i ja kad sam ugledala ovu savršeno lepu fotku :)))
Hvala Makice, ljubim te :)))
Prijatno i srećan vam dan Zaljubljenih!!!