Ova lenja pita se decenijama pravi u našoj kući. Pamtim je još kao dete i uvek mi je bila omiljeni kolač.Mama je često pravila jer smo je svi obožavali.
Tako i je sad, moja deca i unukica obožavaju bakinu lenju pitu i često je na našoj trpezi.
Probajte i uverićete se zašto:)))
Sastojci:
250 gr. masti (ili 1 1/2 margarin)
200 gr. šećera
2 žumanca
1 celo jaje
kora i sok od 1 limuna (narandže)
1 vinska čaša 2dcl mleka,
1/2 kg. brašna
1 prašak za pecivo
dosta rendanih jabuka (višanja)
Postupak:
Mikserom dobro umutiti mast (margarin), dodati šećer, jaje, žumanca, mleko, narendanu koru i sok od 1 limuna (narandže) i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
U podmazanu tepsiju rasporediti polovinu testa, preko toga staviti dobro oceđene jabuke (višnje), prekriti sa drugom polovinom testa i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.
Kad se ispeče, premazati nekim džemom i posuti orasima.
Prijatno!!!