Sastojci:
4 | cela jajeta | |
160 gr. | putera | |
150 gr. | šećera | |
200 gr. | crne čokolade | |
100 gr. | brašna | |
1/2 kesice | praška za pecivo | |
2 kašike | kakaoa | |
2 kašičice | Nes kafe | |
prstohvat | soli | |
100 gr. | sitno seckanih ili krupno mlevenih oraha | |
2 kašičice ekstrakta vanile
đumbira u prahu (po ukusu i po želji)
Priprema:
Na pari rastopite čokoladu sa puterom. Dodajte Nes kafu i kakao, promešajte pa skinite s vatre da se prohladi. U posebnom sudu dobro umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte ekstrakt vanile i so pa sjedinite sa prethodnom smesom i dobro promešajte. Zatim polako dodajte kašiku po kašiku brašno pomešano sa praškom za pecivo, orasima i đumbirom (po želji).
Peći u plehu na masnom papiru (debljina smese u plehu ne treba da prelazi 2 cm) oko 30 minuta na 180°C.
Prohlađen kolač isecite na kocke i poslužite sa karamel kremom.
Napomena: unutrašnjost braunisa ne treba da bude suva.
Recept za karamel možete pogledati ovde: http://www.coolinarika.com/recept/773735/
Recept za karamel možete pogledati ovde: http://www.coolinarika.com/recept/773735/