Странице

Translate

12. 8. 2010.

Sufle od karfiola

Ovo je jako brz, ukusan i jeftin recept koji je izmislio moj suprug i jednog dana nas sve prijatno iznenadio. Hvala milice moja!

Sufle od karfiola

Sastojci

1 karfiol srednje velicine
2 pavlake
3 kom. jaja
3-4 cesnja belog luka
1 kasicica origana
50 gr. parmezana ili nekog drugog sira

ulje

so

Priprema

Karfiol srednje velicine dobro oprati pod mlazom hladne vode, odvojiti na cvetice i skuvati u dosta slane vode a la dente.
Skuvani karfiol procediti i staviti u podmazanu vatrostalnu ciniju,
Umutiti 3 jaja i dodati 3-4 cesnja belog luka sitno iseckanog, origano (ili neku drugu zacinsku biljku po zelji) i 2 pavlake,
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Pred kraj pecenja posuti parmezanom i vratiti da se jos malo zapece.

Posluživanje

Ovo jelo je blago po ukusu pa ga posluzite u zelenu ili neku drugu salatu

Hladna salata sa njokama i tunjevinom

Brz i praktičan recept, odličan za zaposlene domacice, inače moja mladja cerka ga rado pravi

Hladna salata sa njokama i tunjevinom

Sastojci

1 pakovanje gotovih njoka
1 konzerva tunjevine
1 konzerva crvenog pasulja
1 limun sok
2 kasike pesta (ili bosiljak)

biber

persun za ukrasavanje

vegeta
1 manja glavica crvenog luka

Priprema

Skuvati njoke prema uputstvu na pakovanju i dobro ocediti od vode u kojoj su se kuvale
U to dodati tunjevinu iz konzerve prethodno dobro ocedjenu
Dodati ocedjen crveni pasulj iz konzerve
Dodati sok od jednog limuna i dve kasike pesta (ili bosiljka)
Crveni luk iseci na kolutove
Zaciniti po ukusu Vegetom i biberom
Pazljivo promesati, dobro ohladiti i pre posluzivanja posuti iseckanim persunom
servirano
bliže

Posluživanje

Odlicno je kao samostalan obrok

Grickalice sa kikirikijem

Zgodno je jer se brzo pravi i sto duze stoje bolje su

Grickalice sa kikirikijem

Sastojci

1 margarin
1/2 kg brasna
2 zumanca
1 celo jaje
5 kašike hladne vode
1 kašičica soli
1 prasak za pecivo
100 gr, sitno seckanog pecenog kikirikija
2 belanceta

lan, susam, kim, aleva paprika

Priprema

Umutiti margarin (sobne temperature), dodati zumanca, so vodu, brasno sa praskom za pecivo, kikiriki i zamesiti glatko testo. Oblikovati u poluloptu i ostaviti da se odmori 15 min. na sobmoj temperaturi. Rastanjiti koru debljine 1 cm, seci zeljene oblike, premazati umucenim belancima, redjati u tepsiju postavljenu sa pek papirom, posuti lanom, susamom, kimom, alevom paprikom i peci na 200 stepeni 15-20 minuta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF