Ovo je jako brz, ukusan i jeftin recept koji je izmislio moj suprug i jednog dana nas sve prijatno iznenadio. Hvala milice moja!
Sastojci
| 1 | karfiol srednje velicine |
|---|---|
| 2 | pavlake |
| 3 kom. | jaja |
| 3-4 cesnja | belog luka |
| 1 kasicica | origana |
| 50 gr. | parmezana ili nekog drugog sira |
| ulje | |
| so |
Priprema
Karfiol srednje velicine dobro oprati pod mlazom hladne vode, odvojiti na cvetice i skuvati u dosta slane vode a la dente.Skuvani karfiol procediti i staviti u podmazanu vatrostalnu ciniju,
Umutiti 3 jaja i dodati 3-4 cesnja belog luka sitno iseckanog, origano (ili neku drugu zacinsku biljku po zelji) i 2 pavlake,
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Pred kraj pecenja posuti parmezanom i vratiti da se jos malo zapece.