Moji ukućani obožavaju ovaj kolač, a ja se nećkam, jer mi je nekako pipav za pravljenje, a i ostane dosta kreme, pa otpadne od biskvita… E, ovaj put sam se dosetila pa sam to iskoristila i tako je nastao moj sledeći recept Kolač ‘’da se ne baci’‘
Sastojci
Biskvit: | |
6 | jaja |
6 kašike | šećera |
6 kašike | brašna |
3 kašike | kakaoa |
1 | prašak za pecivo. |
Fil: | |
1 l | mleka |
12 kašike | gustina |
1 | margarin |
300 gr. | prah šećera |
2 | vanilin šećera |
kokos | |
čokolada |
Priprema
Od navedenih sastojaka umutiti biskvit i ispeći u tepsiji od šporeta, da bude što tanji.FIL:
U 1 l mleka, skuvati 12 kašike gustina, pazeći da se ne naprave grudvice. Na kraju dodati vanilin šećer.
Kad se ohladi pomešati sa 1 margarinom koji ste prethodno umutili sa prah šećerom.
Sa malom modlicom vaditi krugove, sastavljti po dva kruga sa filom, okolo šubarice takodje premazati filom i složiti u plastičnu posudu koja se hermetički zatvara. Držati u frižideru.
Drugi dan pred služenje površinu šubarica premazati otopljenom čokoladom ili topingom od čokolade.
Šubarice što duže stoje to su ukusnije, sočnije i mekše (ako uspete da ih spasete od napasnika za drugi ili treći dan).