Moji ukućani obožavaju ovaj kolač, a ja se nećkam, jer mi je nekako pipav za pravljenje, a i ostane dosta kreme, pa otpadne od biskvita… E, ovaj put sam se dosetila pa sam to iskoristila i tako je nastao moj sledeći recept Kolač ‘’da se ne baci’‘
Sastojci
Biskvit: | |
6 | jaja |
6 kašike | šećera |
6 kašike | brašna |
3 kašike | kakaoa |
1 | prašak za pecivo. |
Fil: | |
1 l | mleka |
12 kašike | gustina |
1 | margarin |
300 gr. | prah šećera |
2 | vanilin šećera |
kokos | |
čokolada |
Priprema
Od navedenih sastojaka umutiti biskvit i ispeći u tepsiji od šporeta, da bude što tanji.FIL:
U 1 l mleka, skuvati 12 kašike gustina, pazeći da se ne naprave grudvice. Na kraju dodati vanilin šećer.
Kad se ohladi pomešati sa 1 margarinom koji ste prethodno umutili sa prah šećerom.
Sa malom modlicom vaditi krugove, sastavljti po dva kruga sa filom, okolo šubarice takodje premazati filom i složiti u plastičnu posudu koja se hermetički zatvara. Držati u frižideru.
Drugi dan pred služenje površinu šubarica premazati otopljenom čokoladom ili topingom od čokolade.
Šubarice što duže stoje to su ukusnije, sočnije i mekše (ako uspete da ih spasete od napasnika za drugi ili treći dan).
šubarice nisam nikad radila iako imam nekoliko recepata, nekako ja ne obožavam kokos pa onda i ne pravim, ali lijepo izgledaju i vjerojatno ću se kad tad odlučiti da ih napravim
ОдговориИзбришиobozavam ovaj kolac, ja ih zovem Ruske kape. Nisam ih nikada pravila ali evo prilike. Mislim da im kokos da smek!
ОдговориИзбришиObozavam ovaj kolac da jedem ali ga retko pravim.
ОдговориИзбришиVolim tvoje recepte tako da sam postavijo tvoj blog kod mene,pozdrav...Ziveli moji srbi...
ОдговориИзбришиHvala vam puno na predivnim komentarima! Ovaj kolač je malo pipav za praviti, ali obzirom da je jako ukusan, vredi izgubiti jedno popodne...Surac meni je čast i zadovoljstvo, da se nađem na tvom predivnom blogu:)
ОдговориИзбришиOdlične!!!
ОдговориИзбришиHvala Veročka!
ОдговориИзбриши