Sastojci
| 3 | jaja |
|---|---|
| 1/2 kg | belog sira |
| 2 šoljice od kafe | kukuruznog brašna |
| 1 šoljica od kafe | kukuruznog griza |
| 2 šoljice od kafe | heljdinog brašna |
| 1 | prašak za pecivo |
| 1.5 šoljice od kafe | ulja |
| 3 šoljice od kafe | mleka |
| soli po ukusu |
Priprema
Umutiti jaja i sir, pa dodati sastojke redom kako su nabrojani. Meni je nedostalo kukuruznog brašna pa sam jednu količinu zamenila sa belim pšeničnim brašnom, i mogu vam reći da ništa nije izgubilo od ukusa.Odlično ide prilog sa sirom, kajmakom, pavlakom ili šta već volite. Isto su dobre i kad se ohlade.
probala sam napraviti nekoliko tijesta s heljdinim brašnom i dopalo mi se, ove ružice izgledaju prekrasno, ne znam jel bi meni tako uspjele
ОдговориИзбришиSuper recept :)) Volim heljdino brasno i koristim ga za svasta..:)))
ОдговориИзбришиProbaj Ninočka, nije komplikovano. Hvala Jafi!
ОдговориИзбриши