Sastojci
3 | jaja |
---|---|
1/2 kg | belog sira |
2 šoljice od kafe | kukuruznog brašna |
1 šoljica od kafe | kukuruznog griza |
2 šoljice od kafe | heljdinog brašna |
1 | prašak za pecivo |
1.5 šoljice od kafe | ulja |
3 šoljice od kafe | mleka |
soli po ukusu |
Priprema
Umutiti jaja i sir, pa dodati sastojke redom kako su nabrojani. Meni je nedostalo kukuruznog brašna pa sam jednu količinu zamenila sa belim pšeničnim brašnom, i mogu vam reći da ništa nije izgubilo od ukusa.Odlično ide prilog sa sirom, kajmakom, pavlakom ili šta već volite. Isto su dobre i kad se ohlade.
probala sam napraviti nekoliko tijesta s heljdinim brašnom i dopalo mi se, ove ružice izgledaju prekrasno, ne znam jel bi meni tako uspjele
ОдговориИзбришиSuper recept :)) Volim heljdino brasno i koristim ga za svasta..:)))
ОдговориИзбришиProbaj Ninočka, nije komplikovano. Hvala Jafi!
ОдговориИзбриши