Странице

Translate

13. 8. 2010.

Paprike sa sirom

Paprike sa sirom


Sastojci

2 kg sveže paprike ‘’šilje’‘
1 kg sremskog sira
1 struk praziluka (samo zeleni deo)
3-4 kom šargarepe (skuvane a la dente)
4-5 kaš slačice

soli i začina po ukusu

Priprema

Paprike dobro oprati, očistiti od semenki, (gledajte da budu crvene, žute, zelene), obrisati i puniti smesom od sremskog sira, sitno seckanog praziluka, rendane šargarepe, slačice i začina po izboru.
Kad se dobro ohladi, seći na kolutove ili po dužini, ukrasiti i servirati.

Prijatno!!!



Salata od sira i praziluka

Salata od sremskog sira i praziluka

Sastojci

1 kg sremskog sira
250 gr. putera
2 struka praziluka (samo zeleni deo)
100 gr. pečenog susama
200 gr. presovane šunke

soli i začina po ukusu

Priprema

Dobro izmiksati puter sa sremskim sirom, pa dodati sitno iseckan praziluka (samo zeleni deo), na kocke sečenu presovanu šunku i prepečeni susam.
Sve sjediniti, ukrasiti po želji i poslužiti dobro ohlađeno.

Slani rolat od spanaća






Sastojci

6 kom. jaja
6 kaš. brašna
1 kašičica soli
4 kašike spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)
500 gr. krem sira
5 kaš. kisele paprike
300 gr. presovane šunke (tanko isečene)
4 kom. šargarepe (prethodno a la dente obarene)
2 kom. srvene paprike (prethodno ispečene i očišćene)

Priprema

Posebno umutiti belanca sa 1 kašičicom soli, dodati žumanca i dalje miksati da se dobije čvrsta smesa.
Zatim dodati spanać i polako pažljivo umešati brašno da smesa ne bi spala.
Izliti u veliku tepsiju od šporeta, prethodno obloženu podmazanim pek papirom.
Peći 15-20 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne i odmah smotati u rolat.
Kad se ohladi premazati krem sirom pomešanim sa kiselom pavlakom.
Na krajevima rolata poređati obarenu šargarepu i pečenu papriku.
Premazati kiselom pavlakom i ukrasiti po želji.






Slana torta od pečenih paprika

Slana torta od pečenih paprika

Veoma rado se konzumira u mojoj kuhinji, nema ko je nije pohvalio, samo onaj ko je nije probao…:)

Sastojci

2 kg crvene paprike
700 gr. kisele pavlake 20% mm
400 gr majoneza
300 gr. presovane šunke (tanko isečene)
6 kom. jaja

brašno za paniranje

so

kačkavalj za posipanje

peršun, šargarepa za dekoraciju

Priprema

Paprike ispeći, ohladiti, oljuštiti i dobro očistiti od semenki.
Umutiti jaja, pa pohovati dobro posoljene i oceđene paprike u dubokoj masnoci, prethodno utapkane u brašno da bi dobro primile jaja.
Kad se pohovane paprike ohlade ređati u odgovarajućoj posudi red paprika, premazati kiselom pavlakom, zatim presovanu šunku, ponovo pohovane paprike, premazati majonezom, opet presovanu šunku i tako dok ne utrošite celu količinu.
Na kraju premazati majonezom, posuti rendanim kačkavaljem i ukrasiti po želji. Ja sam ukrasila cvetićima od šargarepe i listićima peršuna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF