Странице

Translate

4. 1. 2015.

Medena kućica i medenjaci - posno















Srećni Božićni praznici dragi čitaoci!!!

Najlepše i najzabavnije je da ove kućice i medenjačice pravite sa decom, to je neprocenjiv doživljaj i za njih i za vas.

Sastojci:

250 gr margarina
100 gr prah sećera
3 kesice vanil secera
100 gr pudinga od maline ili jagode
250 gr brasna

Posna glazura:

200 gr. šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
voda po potrebi

Glazura sa belancima:

2 belanca
300 gr. šećera u prahu
2 kašike soka od limuna


Priprema:

Zamesite glatko testo od navedenih sastojaka i ostavite da se odmori na hladnom jedno 1/2 sata (prethodno upakujte u plastičnu kesu da vam se testo ne bi osušilo).

Testo ponovo malo premesite rastanjite na 3-4mm i secite oblike po želji.

Tepsiju iz šporeta obložite pek papirom, pa ređajte isečene oblike testa sa malim razmakom da se ne bi slepili tokom pečenja.

Peci na 180 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni, vrlo kratko, (10-tak minuta), pazeći da ostanu roze boje... ako puding od malina ili jagoda zamenite čokoladnim ili vanilom, dobićete čokoladne ili vanila keksiće.

Ovi keksići su prhki i tope se u usima, a dovoljno čvrti da možete da ih oblikujete po želji.

Ohladiti keksiće i ukrašavati ih posnom belom glazurom koju ćete pripremiti tako što u šećer u prahu postepeno dodajete vodu i limunov sok dok ne dobijete glatku gustu smesu kojom možete da pišete. Glazuru sipajte u fišek napravljen od pek papira, odsecite malo vrh i zabavljajte se :)

Za glazuru od belanaca mutite belanca najmanjom brzinom miksera, postepeno dodavajući šećer u prahu i limunov sok, glazura treba da bude gustine testa za palačinke.

Ukoliko margarin zamenite puterom dobićete mrsne keksiće.

Ovek kekse sam pravila i u ovom obliku a izvor recepta je ovde

Prijatno i uživajte sa vašim malim pomoćnicima!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF