Странице

Translate

31. 12. 2011.

Srećna Nova 2012. godina sa Biserom u školjci

 Svim mojim dragim posetiocima bloga, želim srećnu Novu 2012. godinu, da je dočekate zdravi i veseli, u društvu vaših najmilijih, da vam ova godina bude posuta biserima ljubavi, sreće, uspeha i radosti :)))

UŽIVAJTE!!!

Recept za Biser je u školjci možete pogledati ovde i ja ga doslovno prepisujem :)



Sastojci:



Testo:

2 šolje mlevenog keksa sa puterom

1 šolja mlevenih oraha

1 šolja šećera u prahu

50gr. putera

1 jaje

rum po ukusu



Fil:

1 jaje

2 žumanca

6 kašike šecera u prahu

1 kašika brašna

2 kašike mleka

50gr. čokolade

200gr. putera


Postupak:

Sve sastojke osim putera malo skuvajte na pari, ohladite i promesajte sa izmiksanim puterom.

Testo napravite od svih sastojaka, uzimajte parčiće veličine oraha i pomoću kalupčića pravite školjke tako da kalupiće u formi školjke oblozimo sa najlon folijom (koja je veća od kalupića) i punimo smesom, poravnamo i izdvojimo foliju od kalupa, a onda formu odlepimo od folije.
Folija služi za izdvajanje smese iz kalupića jer je smesa lepljiva i da nije folije bilo bi puno teže da se izradi forma. Ista folija moze se koristiti dok ne izradimo celu smesu.
Na pola školjke stavite fil pomoću šprica i po jednu biser bonbonu. Poklopite drugom polovinom školjke.
Dobićemo otvorenu školjku sa biserom u sredini. Po školjkama posuti zlatni prah
Ohladimo ih najmanje 1h spremimo u korpice za sitne kolače i služimo.


Prijatno!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF