Svim mojim dragim posetiocima bloga, želim srećnu Novu 2012. godinu, da je dočekate zdravi i veseli, u društvu vaših najmilijih, da vam ova godina bude posuta biserima ljubavi, sreće, uspeha i radosti :)))
UŽIVAJTE!!!
Recept za Biser je u školjci možete pogledati ovde i ja ga doslovno prepisujem :)
Sastojci:
Testo:
2 šolje mlevenog keksa sa puterom
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja šećera u prahu
50gr. putera
1 jaje
rum po ukusu
Fil:
1 jaje
2 žumanca
6 kašike šecera u prahu
1 kašika brašna
2 kašike mleka
50gr. čokolade
200gr. putera
Postupak:
Sve sastojke osim putera malo skuvajte na pari, ohladite i promesajte sa izmiksanim puterom.
Testo napravite od svih sastojaka, uzimajte parčiće veličine oraha i pomoću kalupčića pravite školjke tako da kalupiće u formi školjke oblozimo sa najlon folijom (koja je veća od kalupića) i punimo smesom, poravnamo i izdvojimo foliju od kalupa, a onda formu odlepimo od folije.
Folija služi za izdvajanje smese iz kalupića jer je smesa lepljiva i da nije folije bilo bi puno teže da se izradi forma. Ista folija moze se koristiti dok ne izradimo celu smesu.
Na pola školjke stavite fil pomoću šprica i po jednu biser bonbonu. Poklopite drugom polovinom školjke.
Dobićemo otvorenu školjku sa biserom u sredini. Po školjkama posuti zlatni prah.
Ohladimo ih najmanje 1h spremimo u korpice za sitne kolače i služimo.
Prijatno!!!