Odmah mi se dopao na prvi pogled, napravila sam ga jedne kasne noći, stavila u frižider da se ohladi i rekla mojim ukućanima da ga ne seku dok se dobro ne ohladi, jer hoću da ga uslikam za blog.
Međutim, neko je bio jako nestrpljiv i u toku noći nestalo je pola tepsije ;) nije se dobro ohladio i evo kako to izgleda sa nestrpljivo isečenim nepravilnim kockama.
Fotografije su uredno napravljene i fotoaparat je stajao na stolu sa ceduljicom ''nemoj da se ljutiš, fotke su u aparatu''
Pa ko bi se na to naljutio - pitam ja vas :)
Ovo je originalan receptić, a ja sam malo pravila izmene u receptu.
Fil sam kuvala sa mlekom, posebno sam skuvala kajsije i breskve pa sve sjedinila, a umesto kafe sam stavila neskvik, zbog moje Lenkice - da joj ne poraste repić :)
kaš. = kašika
kk = kafena
kašičica
gr. = grama
Sastojci:
Prvi biskvit:
7 belanca
200 gr. šećera
2 kaš. brašna
4 kaš. gustina
1 kk praška za
pecivo
2 kaš. sirćeta
mlevena crna kafa
Drugi biskvit:
7 žumanca
2 jaja
150 gr. šecera
2 kaš. ulja
130 gr. brašna
1 kk praška za
pecivo
1 kaš. sirćeta
Krema:
1 konzerva
kompota od bresaka
1 puding od
vanile
125 gr. maslaca
ili margarina
1 kesica želatina
(10gr.)
3 kaš. šećera
Priprema:
Belanca
izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno i gustin. Prašak za pecivo pomešajte sa sirćetom pa i
njih dodajte na kraju.
Tepsiju velicine
20 x 35 (otprlike te velicine ili slicna), obložite papirom, pa kašikom stavljajte
hrpice bjelanca u tepsiju. Te hrpice posipajte sa mlevenom crnom kafom.
Za drugi biskvit
izmešajte žumanca i jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i na kraju prašak
koji ste izmešali prvo sa sirćetom. Prelijte preko hrpica od belanaca.
Pecite na 170 stepeni
oko pola sata. Pečeno i ohlađeno testo presecite na pola.
Ocedite breskve
iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre. U tome i 3 kašike
šećera skuvajte puding. U mlako dodajte želatin koji ćete napraviti po uputstvu na vrećici,
te margarin i na kockice izrezane breskve.
Nadev
rasporedite po polovini kolača, stavite gornji deo biskvita, te ga stavite u
frižider da se dobro
ohladi.
Prijatno i uživajte!