Recept za ovaj divan, savršeno sočni, pravi letnji kolač možete da pogledate kod drage Linde sa Coolinarike.
Odmah mi se dopao na prvi pogled, napravila sam ga jedne kasne noći, stavila u frižider da se ohladi i rekla mojim ukućanima da ga ne seku dok se dobro ne ohladi, jer hoću da ga uslikam za blog.
Međutim, neko je bio jako nestrpljiv i u toku noći nestalo je pola tepsije ;) nije se dobro ohladio i evo kako to izgleda sa nestrpljivo isečenim nepravilnim kockama.
Fotografije su uredno napravljene i fotoaparat je stajao na stolu sa ceduljicom ''nemoj da se ljutiš, fotke su u aparatu''
Pa ko bi se na to naljutio - pitam ja vas :)
Hvala ti puno draga Linda, na prekrasnom receptiću :))
Ovo je originalan receptić, a ja sam malo pravila izmene u receptu.
Fil sam kuvala sa mlekom, posebno sam skuvala kajsije i breskve pa sve sjedinila, a umesto kafe sam stavila neskvik, zbog moje Lenkice - da joj ne poraste repić :)
kaš. = kašika
kk = kafena
kašičica
gr. = grama
Sastojci:
Prvi biskvit:
7 belanca
200 gr. šećera
2 kaš. brašna
4 kaš. gustina
1 kk praška za
pecivo
2 kaš. sirćeta
mlevena crna kafa
Drugi biskvit:
7 žumanca
2 jaja
150 gr. šecera
2 kaš. ulja
130 gr. brašna
1 kk praška za
pecivo
1 kaš. sirćeta
Krema:
1 konzerva
kompota od bresaka
1 puding od
vanile
125 gr. maslaca
ili margarina
1 kesica želatina
(10gr.)
3 kaš. šećera
Priprema:
Belanca
izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno i gustin. Prašak za pecivo pomešajte sa sirćetom pa i
njih dodajte na kraju.
Tepsiju velicine
20 x 35 (otprlike te velicine ili slicna), obložite papirom, pa kašikom stavljajte
hrpice bjelanca u tepsiju. Te hrpice posipajte sa mlevenom crnom kafom.
Za drugi biskvit
izmešajte žumanca i jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i na kraju prašak
koji ste izmešali prvo sa sirćetom. Prelijte preko hrpica od belanaca.
Pecite na 170 stepeni
oko pola sata. Pečeno i ohlađeno testo presecite na pola.
Ocedite breskve
iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre. U tome i 3 kašike
šećera skuvajte puding. U mlako dodajte želatin koji ćete napraviti po uputstvu na vrećici,
te margarin i na kockice izrezane breskve.
Nadev
rasporedite po polovini kolača, stavite gornji deo biskvita, te ga stavite u
frižider da se dobro
ohladi.
Prijatno i uživajte!
SAVRŠENO IZGLEDA DRAGA JACO! :-*
ОдговориИзбришиHvala mila moja Jovana :))
ОдговориИзбришиOdličan je kolač Jaco, recept je super a ti si ga isto tako super napravila. I nazim mi je jako simpatičan. Uopće me ne čudi taj nestrpljivi, ne bih nti ja mogla čekati cijelu noć da ga probam :)
ОдговориИзбришиZanimljiv receptić!!! :)
ОдговориИзбришиMe gustaría hacer este postre pero no sé que significa trote si es una medida ¿me lo podrías decir? gracias.
ОдговориИзбришиQuerido Sofía, la tasa de Su gramo u, usted tiene Google prevodilac, trate de compilar uno mismo. Por desgracia, sí, yo no hablo español. Puno gracias a cientos de visitar mi blog. Saludo :) jabón)
Избришиkaš = cuchara para la sopa :))
Избриши