Sastojci:
300 g šećera
250 ml ulja
200 g džema (od kajsija, višanja, ili po želji)
400 g oštrog brašna tip 400
2 kesice praška za pecivo
2 kesice sode bikarbone
2 kesice vanilin šećera
100 g kakaa
400 ml jogurta
100 ml mleka
250 ml ulja
200 g džema (od kajsija, višanja, ili po želji)
400 g oštrog brašna tip 400
2 kesice praška za pecivo
2 kesice sode bikarbone
2 kesice vanilin šećera
100 g kakaa
400 ml jogurta
100 ml mleka
Za glazuru:
50 g maslaca
100 g čokolade
6 kašike slatke pavlake
Priprema
Izmešajte šećer, ulje i džem.
Posebno pomešajte sve suve sastojke (brašno prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao), vodeći računa da razbijete grudvice od kakaoa.
Posebno izmešajte tečne sastojke zajedno sa đžemom i sjedinite sa prethodne dve smese.
Sve dobro sjedinite, ja to radim sa drvenom varjačom i sipajte u kalup sa obručem promera 28 cm
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Fil može po izboru, meni je najbrže bilo da napravim standardni fil od mleka, pudinga od vanile i maslaca u koji na kraju dodam 4-5 kašike umućene slatke pavlake .
Tortu sam prelila sa ganaš kremom, s tim što u taj krem dodam još 2-3 kašike kisele pavlake.
Treba je napraviti bar jedan dan ranije, jer upije sve sastojke i sočnija je...aaaa... ako uspete da je sačuvate dva-tri dana, eeee... onda je najbolja i najsočnija
Ovo je ista tortica samo u drugacijem izdanju, takodje pravljena za babine divnim dugo cekanim bebicama