Странице

Translate

16. 11. 2012.

Predjelo ''Paunov rep''





Evo jednog lepog hladnog predjela za vaše svečane trenutke, a možete i za običan dan da sebi priuštite malo drugačiji obrok. Iskoristite dok još ima plavog patlidžana po povoljnoj ceni :)))

Sastojci:

1 veći ili dva manja plava patlidžana
1 krastavac
1 paradajz
100 gr. feta sira
1 dl kisele pavlake
3-4 kom. crne masline
so

za paniranje:

brašno i ulje

Postipak:

Plavi patlidžan iseći na tanke krugove, posoliti, i ostaviti 20-tak minuta da puste gorčinu. Nakon toga ih isprati pod mlazom tople vode, ocediti od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Staviti na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Ostaviti da se ohladi, pa složiti na tanjir u obliku paunovog repa. Izmrviti feta sir i sjediniti sa kiselom pavlakom. Svaki komad patlidžana premazati sa smesom od sira i pavlake.

Krastavce i paradajz iseći na tanke kriške i poređati na kriške plavog patlidžana. Ukrasiti sa crnim maslinama.

Prijatno!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF