Evo jednog lepog hladnog predjela za vaše svečane trenutke, a možete i za običan dan da sebi priuštite malo drugačiji obrok. Iskoristite dok još ima plavog patlidžana po povoljnoj ceni :)))
Sastojci:
1 veći ili dva manja plava patlidžana
1 krastavac
1 paradajz
100 gr. feta sira
1 dl kisele pavlake
3-4 kom. crne masline
so
za paniranje:
brašno i ulje
Postipak:
Plavi patlidžan iseći na tanke krugove,
posoliti, i ostaviti 20-tak minuta da puste gorčinu. Nakon toga ih isprati pod
mlazom tople vode, ocediti od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i kratko
propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Staviti na kuhinjski ubrus da upije
višak masnoće.
Ostaviti da se ohladi, pa složiti na tanjir
u obliku paunovog repa. Izmrviti feta sir i sjediniti sa kiselom pavlakom.
Svaki komad patlidžana premazati sa smesom od sira i pavlake.
Krastavce i paradajz iseći na tanke kriške
i poređati na kriške plavog patlidžana. Ukrasiti sa crnim maslinama.
Prijatno!!!