Странице

16. 11. 2012.

Predjelo ''Paunov rep''





Evo jednog lepog hladnog predjela za vaše svečane trenutke, a možete i za običan dan da sebi priuštite malo drugačiji obrok. Iskoristite dok još ima plavog patlidžana po povoljnoj ceni :)))

Sastojci:

1 veći ili dva manja plava patlidžana
1 krastavac
1 paradajz
100 gr. feta sira
1 dl kisele pavlake
3-4 kom. crne masline
so

za paniranje:

brašno i ulje

Postipak:

Plavi patlidžan iseći na tanke krugove, posoliti, i ostaviti 20-tak minuta da puste gorčinu. Nakon toga ih isprati pod mlazom tople vode, ocediti od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Staviti na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Ostaviti da se ohladi, pa složiti na tanjir u obliku paunovog repa. Izmrviti feta sir i sjediniti sa kiselom pavlakom. Svaki komad patlidžana premazati sa smesom od sira i pavlake.

Krastavce i paradajz iseći na tanke kriške i poređati na kriške plavog patlidžana. Ukrasiti sa crnim maslinama.

Prijatno!!!

8 коментара:

  1. Jako dekorativno i odlično, sudeći po sastojcima koje sve do jednoga volim.

    ОдговориИзбриши
  2. se anche l'occhio vuole la sua parte ,qui è proprio perfetto, una coreografia perfetta,bravissima
    ciao a presto

    kao i oko želi svoj ​​dio, ovdje je upravo savršen, savršena koreografija, vrlo dobar
    Pozdrav za vas uskoro

    ОдговориИзбриши
  3. Veoma dekorativno i zanimljiva ideja za neke specijalne prilike. Jaco, mogu li da ti postavim pitanje vezano za jednu tvoju tortu, ali preko e-maila.Ja ću ti ovde ostaviti svoj: ankicadujakovic@gmail.com, pa mi se molim te javi. Možda imaš e-mail na blogu, ali ja imam problem kad dođem ovde kod tebe na blog, imam jako usporen pregled, kompjuter mi baguje i to je jedan od razloga zašto ne mogu da te tako često posećujem i pretražujem sadržaj tvog bloga. Možda je problem u broju aplikacija koje imaš, jer moj kompjuter je prilično loš u svakom pogledu, a onaj što koriste deca nikad nije slobodan.Pozdrav, Ankica.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je super Jaco, dekorativno a jako dobro, i izgleda baš kao paunov rep !

    ОдговориИзбриши
  5. Seu blog é uma benção!
    Depois de ver esta receita, fiquei com água na boca...

    Seus artigos são preciosos para nós leitores do seu espaço.
    A propósito, caso ainda não esteja me seguindo, deixo o convite, retribuirei o carinho com todo amor em Cristo Jesus.

    Afetuosamente,

    ***Lucy***

    P.S. Recomendo o blog do irmão J.C., mensagens abençoadoras; acesse e confira.
    http://discipulodecristo7.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши