Странице

Translate

19. 8. 2010.

Musaka

Musaka

Ima jako puno recepata za musaku, moždsa i sličnih, nisam istraživala… evo kako ja to pravim

Sastojci:

0,5 kg. mešano mleveno meso (ili 200 gr. soja mrvice)
1,5 kg. belog krompira
2 glavice crnog luka
0,5 l. mleka
3 kom. jaja
2 dl. kisele pavlake
50 gr. parmezana

lovor, biber, so, vegeta, aleva paprika, začini po ukusu
za dekoraciju čeri paradajz

Priprema:

Mleveno meso upržiti sa sitno iseckanim crnim lukom i dodatkom lovora, bibera, vegete… na kraju dodati alevu papriku i začine po ukusu.
Očišćen krompir iseći na krugove, pa polovinu količine poređati u vatostalnu činiju. preliti sa mesom pa dodati drugu polovinu isečenog krompira.
Na kraju preliti sa umućenim jajima i peći u rerni na 200 stepeni, oko sat vremena. Na kraju zaliti sa pavlakom, posuti parmezanom, dodati komadiće svežeg paradajza i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Služiti toplo uz dodatak sezonske salate.

Posluživanje

Meso možete zameniti sa 200 gr. mrvica od soje prethodno potopljene u toplu vodu i dobro oceđene.

SLIDE SHOW


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF