Sastojci:
| 0,5 kg. | mešano mleveno meso (ili 200 gr. soja mrvice) |
|---|---|
| 1,5 kg. | belog krompira |
| 2 glavice | crnog luka |
| 0,5 l. | mleka |
| 3 kom. | jaja |
| 2 dl. | kisele pavlake |
| 50 gr. | parmezana |
| lovor, biber, so, vegeta, aleva paprika, začini po ukusu | |
| za dekoraciju | čeri paradajz |
Priprema:
Mleveno meso upržiti sa sitno iseckanim crnim lukom i dodatkom lovora, bibera, vegete… na kraju dodati alevu papriku i začine po ukusu.Očišćen krompir iseći na krugove, pa polovinu količine poređati u vatostalnu činiju. preliti sa mesom pa dodati drugu polovinu isečenog krompira.
Na kraju preliti sa umućenim jajima i peći u rerni na 200 stepeni, oko sat vremena. Na kraju zaliti sa pavlakom, posuti parmezanom, dodati komadiće svežeg paradajza i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Služiti toplo uz dodatak sezonske salate.