Странице

Translate

14. 1. 2015.

Ginger ljudi za deset malih medenih patuljaka i medene kucice





Ovih deset medenjaka i dve medene kucice sam pravila za deciju Novu godinu za Lenkine drugare stare od 3 meseca do 6 godina, koji su se sladili i uživali dok su cekali da im Deda mraz donese paketice. 

Medenjaci su ukrašeni čokoladom i čokoladnim bonbonama a medena kućica rojal masom.


Sastojci:
500gr brasna

kasikica sode bikarbone
150gr maslaca ili margarina(moze i kokosova mast)
150gr prah secera
2jaja
150gr sagrejanog i ohlađenog meda
Kotanyi zacin za medenjake ili cimet,muskatni orah...

Rojal masa:
1 belance
200gr šećera u prahu
1 kašičica limunovog soka

Belanca lagano umutiti i dodati kašiku po kašiku prosejanog šećera u prahu.
Pred kraj dodati sok od limuna i mutiti još malo.
Smesa mora biti gusta i sjajna.
Podeliti u nekoliko posudica i dodati boje po želji. 

Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji u frizideru 1h, moze i citav dan. Rastanjiti testo na 3-4 mm debljini, praviti željene oblike, ređati na pek papir i peci na 180 oko 12-15 minuta. Kada se izvade iz rerne jos uvek su mekani, kasnije se stvrdnu.

Za kucicu razvuci testo debljine oko 0,5cm., seći oblike i peći na isti način kao medenjake. Kad se ohladi ukrasiti rojal masom i spajati kućicu.

Srećna Nova godina!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF