Zgodno je jer se brzo pravi i sto duze stoje bolje su
Sastojci
| 1 | margarin |
| 1/2 kg | brasna |
| 2 | zumanca |
| 1 | celo jaje |
| 5 kašike | hladne vode |
| 1 kašičica soli |
|
| 1 | prasak za pecivo |
| 100 gr, | sitno seckanog pecenog kikirikija |
| 2 | belanceta |
| lan, susam, kim, aleva paprika |
Priprema
Umutiti margarin (sobne temperature), dodati zumanca, so vodu, brasno sa praskom za pecivo, kikiriki i zamesiti glatko testo. Oblikovati u poluloptu i ostaviti da se odmori 15 min. na sobmoj temperaturi. Rastanjiti koru debljine 1 cm, seci zeljene oblike, premazati umucenim belancima, redjati u tepsiju postavljenu sa pek papirom, posuti lanom, susamom, kimom, alevom paprikom i peci na 200 stepeni 15-20 minuta.
skupljam sve recepte za grickalice! Odlicno! Zabelezeno!
ОдговориИзбриши