Veoma rado se konzumira u mojoj kuhinji, nema ko je nije pohvalio, samo onaj ko je nije probao…:)
Sastojci
2 kg | crvene paprike |
---|---|
700 gr. | kisele pavlake 20% mm |
400 gr | majoneza |
300 gr. | presovane šunke (tanko isečene) |
6 kom. | jaja |
brašno za paniranje | |
so | |
kačkavalj za posipanje | |
peršun, šargarepa za dekoraciju |
Priprema
Paprike ispeći, ohladiti, oljuštiti i dobro očistiti od semenki.Umutiti jaja, pa pohovati dobro posoljene i oceđene paprike u dubokoj masnoci, prethodno utapkane u brašno da bi dobro primile jaja.
Kad se pohovane paprike ohlade ređati u odgovarajućoj posudi red paprika, premazati kiselom pavlakom, zatim presovanu šunku, ponovo pohovane paprike, premazati majonezom, opet presovanu šunku i tako dok ne utrošite celu količinu.
Na kraju premazati majonezom, posuti rendanim kačkavaljem i ukrasiti po želji. Ja sam ukrasila cvetićima od šargarepe i listićima peršuna.
MOŽE LI DA SE PAPRIKE NE POHUJU, NEGO SAMO KADA SE ISPEKU DA SE REDJAJU I FILUJU
ОдговориИзбришиNisam tako probala sa nepohovanim paprikama, možda će biti malo sočnija torta pa bi trebalo da se dobro ocede pprike, a ne znam kako bi se sekle na kockice, u svakom slučaju ako probaš sa nepohovanim paprikama javi utiske ;) :)
ОдговориИзбришиovo ubija kako je kaloricno ..........
ОдговориИзбришиjeste, ali ne jede se često, pa ćemo da zažmurimo ;)
ОдговориИзбриши