Moji omiljeni kolači, kad želim da nekoga zaista iznenadim, lepo ugostim i fasciniram napravim ove Minjine predivne, očaravajuće Kraljevačke korpice http://www.blogoye.org
Ovo je originalan Minjin recept, ali ja uvek pravim duplu meru, jer ispečene korpice mogu da da stoje nekoliko dana u kutiji i samo ih po potrbi dekorišete.
Za dekoraciju možete da odaberete bilo koji fil i voće po želji i šta vam je trenutno na raspolaganju u kući.
Minji beskrajno hvala na ovom divnom receptu a vama drage moje
PRIJATNO I UŽIVAJTE!!!
Potrebno za 12 beze korpica:
* 4 belanca
* 200 gr šećera u prahu
* 1 kašika sirćeta
* 1 kašika gustina
* 1 vanilin šećer
Za fil:
* 3 žumanca
* 3 kašike šećera
* 40 gr maslaca
* 100 ml slatke pavlake
* 100 gr bele čokolade Milka (ili neka druga,po izboru)
* vanilin šećer
i još treba:
* jagode i kivi
* krem fix
* 100 ml slatke pavlake
Umutiti dobro belanca sa vanilin šećerom. Dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu sve vreme muteći mikserom. Dodati i kašiku sirćeta. Kada belanca dobiju određenu gustinu polako kašikom umešati gustin.
Pleh od rerne obložiti sa papirom za pečenje na koji smo pre toga iscrtali krugove od 7-8 cm. Između krugova praviti razmak od 3-4 cm pošto će se belanac raširiti. Belanac istiskivati na papir formirajući krugove. Sa određenim dodatkom za špric praviti rub od manjih zvedica ili stavljati još jedan krug u obliku prstena.
Peći tj sušiti u zagrejanoj rerni na 110 °C oko 1 h a onda ne vaditi iz rerne već ostaviti u rerni još 1 h dok se korpice ne ohlade a i rerna. Treba da ostanu svetlije i na dodir da budu čvrste. U međuvremenu skuvamo fil.
Fil: Žumanca, šećer, vanilin šećer maslac skuvamo na pari. Dodamo čokoladu i mešamo dok se ne istopi. Ostavimo minut-dva da se prohladi.Slatku pavlaku umutimo a zatim sjedinimo smese i ostavimo fil da se ohladi.
U sredinu korpica pospemo malo kremfix-a da se korpice ne bi opustile kada sipamo fil.Kašiku ohlađenog fila sipati u korpice.
Fil: Žumanca, šećer, vanilin šećer maslac skuvamo na pari. Dodamo čokoladu i mešamo dok se ne istopi. Ostavimo minut-dva da se prohladi.Slatku pavlaku umutimo a zatim sjedinimo smese i ostavimo fil da se ohladi.
U sredinu korpica pospemo malo kremfix-a da se korpice ne bi opustile kada sipamo fil.Kašiku ohlađenog fila sipati u korpice.
Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti preko fila. Iseckati voće i ukrasiti korpice.
Svidja mi se, nisam zaista videla ove korpice. Prelepo izgledaju ))
ОдговориИзбришиBaš su predivne!! :)
ОдговориИзбришиPrelepo izgledaju,a i sigurno su ukusne:)
ОдговориИзбришиPredivno izgledaju ali bas bas Božanstveno!
ОдговориИзбришиHvala vam devojčice :))))
ОдговориИзбришиOvo je zbilja super, naročito zato što ih je moguće napraviti ranije, a zatim filati po želji. Sviđa mi se i krema s bijelom čokicom, jedino ja ne bih stavila voće gore jer to baš ne volim, ali ovdje to izgleda jako dekorativno. Bilježim, dobro će doći za predstojeće praznike!
ОдговориИзбришиOvo je prelepo. Nisam videla do sada. Bas su dobreeeee!
ОдговориИзбришиHvala vam milice moje :)))
ОдговориИзбриши