Sastojci
| 1 kg | crnog luka |
|---|---|
| 600 gr. | telećeg mesa |
| 4-5 češnja | belog luka |
| 4-5 kom. | kiselih krastavčića |
| brašno za paniranje | |
| po 1 kašiku | senfa i rena |
| 1 list | lovora |
| Vegeta, biber, začinske trave po ukusu | |
| 1/2 kg šampinjona | |
| 1 kocka | supe |
Priprema
Teleće šnicle islupati, premazati senfom i ranom, posuti brašnom i kratko prepeći na malo ulja. Na kraju posoliti sa Vegetom.Za to vreme iseći crni luk na sitne kocice dodati lovorov list i Vegetu i dinstati na laganoj vatri bez poklapanja.
Kad je luk gotov, dodati šnicle sipati supu i nastaviti dinstanje dok šnicle ne omekšaju.
Pred kraj dodati sitno seckane kisele krastavčiće i na listiće sečene šampinjone.
Kad uvri voda i jelo bude gotovo na samom kraju dodati na listiće isečen beli luk i začinske trave.
Prilog
Isprobano – gemini
Fine su!
ОдговориИзбришиNiko ne umije kao baka, to i ovaj recept potvrdjuje:)
ОдговориИзбриши