Странице

Translate

26. 2. 2010.

Lovačke šnicle by my mammy

Lovačke šnicle by my mammy

Ove šnicle moja majka pravi redovno kad joj unuke dodju u goste. Niko tako ne zna… pa ni njihova majka…

Sastojci

1 kg crnog luka
600 gr. telećeg mesa
4-5 češnja belog luka
4-5 kom. kiselih krastavčića
brašno za paniranje
po 1 kašiku senfa i rena
1 list lovora

Vegeta, biber, začinske trave po ukusu
1/2 kg šampinjona
1 kocka supe

Priprema

Teleće šnicle islupati, premazati senfom i ranom, posuti brašnom i kratko prepeći na malo ulja. Na kraju posoliti sa Vegetom.
Za to vreme iseći crni luk na sitne kocice dodati lovorov list i Vegetu i dinstati na laganoj vatri bez poklapanja.
Kad je luk gotov, dodati šnicle sipati supu i nastaviti dinstanje dok šnicle ne omekšaju.
Pred kraj dodati sitno seckane kisele krastavčiće i na listiće sečene šampinjone.
Kad uvri voda i jelo bude gotovo na samom kraju dodati na listiće isečen beli luk i začinske trave.
Prilog
Isprobano – gemini

Posluživanje

Jelo servirati uz dodatak riže, pire-krompira ili testenine sa sezonskom salatom

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF