Kivi spada medu najzdravije voce. Sadrži vitamine B grupe, kao i vitamine A i C. Najbolje ga je jesti u svežem stanju svakog dana narocito zimi u vecim kolicinama, jer jača imunitet, štiti od prehlade, smanjuje rizik od nastanka mnogih bolesti, a pomaže i protiv glavobolje i stresa.
Zato iskoristite ovu čarobnu voćku i napravite jednu divnu poslasticu.
Zato iskoristite ovu čarobnu voćku i napravite jednu divnu poslasticu.
Kora x 2 | |
8 | belanca |
200 gr. | šećera |
2 kašike | sirćeta |
Fil: | |
16 | žumanca |
350 gr. | šećera |
1 | margarin |
200 gr. | oraha |
100 gr. | čokolade |
2 kom. | ledeni desert Eskimko od vanile |
200 gr. | šlaga |
1 kg | kivija + za ukrašavanje |
Priprema
Umutiti 8 belanaca sa 200gr kristal šećera i 2 kašike sirćeta. Sve dobro umutiti kao za pusle.Dobro podmazan pleh posuti brašnom. Pažljivo sipati smesu u pleh i sušiti koru na 150 stepeni oko 1 sat.
Ispeći dve ovakve kore.
Za fil kuvati na pari 16 žumanca sa 350 gr. šećera i kad se malo prohladi dodati dobro umućen 1 margarin.
Fil podeliti na 2 dela.
U jedan deo dodati 200gr oraha i 100gr čokolade seckane na kockice.
U drugi deo fila staviti već umućeni ledeni desert od vanile, (Eskimko), i očišćen i izblendiran kivi.
Na ohlađenu tortu dodati prvo fil sa orasima, pa onda fil sa kivijem koji ste prethodno sipati u špric za tulumbe.
Ovaj red fila možete kombinovati sa šlagom kao što je prikazano na slici
Preklopiti sa drugom korom.
Ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар