Sastojci
4 | jaja |
---|---|
5 šoljica za crnu kafu | kukuruznog brašna Podravka |
1 kesica | praška za pecivo Dolcela |
4 kašike | sitno iseckanog kiselog krastavca Podravka |
2 kašike | ajvara Podravka |
100 gr. | šunke ili čajne kobasice Podravka |
500 gr. | feta sira ili neki dr. beli sir |
so po ukusu | |
semenke lana, nemlevenog maka, susama, suncokreta, bundeve | |
2 šoljice za crnu kafu | ulja |
3 šoljice za crnu kafu | mleka |
Priprema
U posudi dobro umutiti jaja sa sirom, dodati ulje, mleko, kukuruzno brašno pomešano sa praškom za pecivo i ajvar.Kad se masa ujednači dodati na kockice isečen krastavac (prethodno malo ocedjen od viška vode), i šunku ili čajnu kobasicu – isto isečenu na kockice.
Lagano promešati, dodati soli po ukusu (vodite računa ako koristite fetu jer je malo slanija), i razne semenčice po želji.
Sipati u modle i peći na srednjoj temperaturi (kod mene je to oko 180 stepeni) oko pola sata ili dok ne porumeni.
Servirati toplo uz sir, kajmak, jogurt, pivo, a odlično je i kad se ohladi.
slika 1
slika 2
slika 3
slika 4
Odlicno izgledaju, a ne sumnjam i da su ukusni.
ОдговориИзбришиHvala Olgice!
ОдговориИзбриши