Странице

Translate

19. 2. 2010.

DOMAĆI HLEB IZ MINI PEKARE

Ovaj hleb se svakodnevno jede u našoj kući. Može da stoji dugo i ne menja ukus i svojstva. Vrlo je zasitan, hranjiv i ZDRAV.


Sastojci:

1,5 čaša iz mini pekare vode
2,5 veće merice iz mini pekare* mleka u prahu
2,5 veće merice* šećera
2,5 veće merice* ulja
2,5 male merice* soli
3 čaše belog brašna
1 čaša graham (ili neko drugo integralno: raženo, ječmeno, ovseno, kukuruzno)
1,5 mala merice* suvog kvasca

po želji: laneno seme, susam, bosiljak, majoran, beli luk u prahu…

Priprema:

1. U posudu od mini pekare sipati sve sastojke po navedenom redosledu, uključiti na duži program (na mojoj pekari je to program 2 za francuski hleb koji traje 3 sata i 50 minuta, uključiti i odgledati neki ljubavni film ili pročitati ljubavnu romantičnu priču, (možda imate neku drugu ideju…?;) dok se ne ispeče.
2. Pažljivo izvaditi iz kalupa, umotati u kuhinjsku krpu i staviti na žicu da se ohladi.
3. Konzumirati kad se ohladi (zdravije je), ako možete da odolite njegom predivnom miomirisu.





MINI PEKARA
gotov hleb

Posluživanje

Da bi što duže trajao i bio svež, čuvati ga zavijenog prvo u pamučnu kuhinjsku krpu, pa u nalnon vreću.

PRIJATNO!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF