Ovaj recept rado koristim, jer je jednostavan, brz i može da se kombinuje bilo koje voće. Možete testo da podelite na pola, a u sredinu da stavite voće… Mogućnosti su neograničene…
Sastojci
| 2 | jaja |
|---|---|
| 200 gr | šećera |
| 1 | vanilin šećer |
| 2 dl | ulja |
| 2 dl | mleka |
| 300 gr | brašna |
| 1 | prašak za pecivo |
| 1 kg | višanja (svežih ili iz zamrzivača) |
| 4 | pudinga od vanile |
| 1 l. | sok od višanja za puding |
| 4-5 kaš | šećera |
| 300 gr | šlaga |
| sok od višanja za šlag | |
| džem od kajsija |
Priprema
Umutiti 2 jaja sa 200 gr šećera i 1 vanilin šećerom pa muteći dodati 2 dl. ulja, 2 dl. mleka.U tu smesu dodati 300 gr brašna prethodno pomešanog sa praškom za pecivo.
Sipati smesu u podmazanu tepsiju i peći u prethodno zagrejanoj rerni.
FIL:
Skuvati puding od vanile sa 4-5 kašike šećera u sok od višanja.
Ako su višnje smrznute dodati ih na kraju, a ako su sveže kuvati ih zajedno sa pudingom.
Preko ispečenog toplog kolača namazati džem od kajsija, pa preko toga preliti fil sa pudingom i višnjama.
Poravnati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa odgovarajućom količinom soka od višanja da bude švrst i preliti preko ohladjenog kolača.
Glazuru možete napraviti i ovako FIL TRI s tim što ja stavim 1 kesicu crvenog želatina, da bi glazura bila roze boje.
servirano
Posluživanje
DRUGA VERZIJA:Smesu od jaja i brašna umutiti podeliti na dva dela i zapeći prvo pola testa ali ne skroz, pa dodati FIL OD JABUKA, a zatim drugu polovinu testa i ispeći kolač do kraja.
Posuti prah šećerom zamirisanim sa vanilom.
FIL OD JABUKA:
1 kg jabuka izrendati sa korom, dodati malo šećera, 1 cimet, prodinstati i staviti u sredinu testa.
Нема коментара:
Постави коментар