Ovaj hleb se svakodnevno jede u našoj kući. Može da stoji dugo i ne menja ukus i svojstva. Vrlo je zasitan, hranjiv i ZDRAV.
Sastojci:
1,5 čaša | iz mini pekare vode |
---|---|
2,5 veće merice | iz mini pekare* mleka u prahu |
2,5 veće merice* | šećera |
2,5 veće merice* | ulja |
2,5 male merice* | soli |
3 čaše | belog brašna |
1 čaša | graham (ili neko drugo integralno: raženo, ječmeno, ovseno, kukuruzno) |
1,5 mala merice* | suvog kvasca |
po želji: laneno seme, susam, bosiljak, majoran, beli luk u prahu… |
Priprema:
1. U posudu od mini pekare sipati sve sastojke po navedenom redosledu, uključiti na duži program (na mojoj pekari je to program 2 za francuski hleb koji traje 3 sata i 50 minuta, uključiti i odgledati neki ljubavni film ili pročitati ljubavnu romantičnu priču, (možda imate neku drugu ideju…?;) dok se ne ispeče.
2. Pažljivo izvaditi iz kalupa, umotati u kuhinjsku krpu i staviti na žicu da se ohladi.3. Konzumirati kad se ohladi (zdravije je), ako možete da odolite njegom predivnom miomirisu.
MINI PEKARA
gotov hleb
Posluživanje
Da bi što duže trajao i bio svež, čuvati ga zavijenog prvo u pamučnu kuhinjsku krpu, pa u nalnon vreću.PRIJATNO!!!
Нема коментара:
Постави коментар