Sastojci za 8 osoba
KORA: | |
12 | belanca |
12 kaš. | šećera |
1/2 | limuna-sok |
300 gr. | mlevenih oraha |
4 kaš. | brašna |
FIL 1. | |
250 gr. | šećera |
100 gr. | putera |
FIL 2. | |
125 gr. | putera |
200 gr. | čokolade za kuvanje |
FIL 3. | |
12 | žumanca |
12 kaš. | šećera |
1 | puter |
Priprema
Dobro umutiti 12 belanaca, dodati pola limuna naceđenog, 12 kašika šećera i polako pažljivo 300 gr. mlevenih oraha i 4 kašike brašna.Peći u plehu od rerne, a onda iseći na 3 dela.
1.FIL:
Propržiti 250gr šećera da porumeni, kao za karamel. Dodati 100 gr. putera uz stalno mešanje i toplim karamelom namazati sve tri kore.
2.FIL:
125 gr. putera pomešati sa 200 gr. otopljene čokolade. Premazati ovim filom sve tri kore preko karamela i ostaviti da prenoći.
Sutradan pripremiti 3. Fil.
3.FIL:
Skuvati na pari preostalih 12 žumanaca sa 12 kašika šećera. Kada se ohladi dodati 1 prethodno dobro umućen puter.
Premazati sve tri kore ovim filom i ređati jednu preko druge.
Za vrh torte ostaviti žutog fila i namazanu tortu posuti mlevenim orasima.
zajedno
Posluživanje
Ovo je originalan recept, a ja sam za specijalnu priliku pravila u kalupu u obliku srca.Pošto mi je kalup bio mali, jedan deo sam ispekla u okruglom kalupu i tako dobila jednu koru za sledeću tortu Valentine Cake II
Tortu ukrasite po želji, ja sam sa šlagom, pošto još nisam u ljubavi sa fondanom, što je i vidljivo na mojoj sledećoj tortici.
Нема коментара:
Постави коментар