Sastojci za 6 osoba |
KORA: | |
250 gr. | putera |
250 gr. | šećera u prahu |
8 kom. | jaja |
200 gr. | istopljene čokolade |
100 gr. | mlevene Plazme |
šlag |
Priprema
Dobro umutiti 250 gr. putera sa 250 gr. šećera u prahu, dodati 8 žumanca, 200 gr. istopljene čokolade, 100 gr. mlevenog keksa. Sneg od belanca polako dodati i pažljivo pomešati (jednu trećinu odvojiti za fil).Dve trećine kreme usuti u podmazani i sa folijom obloženi pleh. Peći oko 20 minuta na oko 180 stepeni da kora ostane mekana.
Pečenu koru podeliti na tri dela (napraviti 3 tanje kore) i ređati: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, dok se ne utroši. Ukrasiti šlagom.
zajedno
Posluživanje
Ovo je originalan recept za čokoladnu tortu, ali ja sam je iskombinovala sa prethodnom tortom, tako što sam ovu koru podelila na dva dela a u sredinu stavila koru iz prethodnog recepta.Tortu sam ukrasila sa ovom masom naše drage schloss sa coolinarike, ali nisam zadovoljna, moram još da vežbam.
Vi je ukrasite po vašem izboru i želji.
Mnogo lepo izgleda,a cokoladna torta je jedna od omiljenih.
ОдговориИзбришиSvrati do mog bloga,cekaju te dve nagradice.Pozdrav.
Hvala Miki puno, poljubac mila <3
ОдговориИзбриши