Ovo je fini sočan kolač iz svešcice moje majke i podseća me na lepo, bezbrižno detinjstvo i dane kad smo utčavali u kuću i snogu na vratima smazali po parče, da ne gubimo vreme ;) a zatim se vraćali igri :)
Obožavam ovu pitu i kad se fini miris cimeta širi po kući.
Pitu obavezno napravite dan ranije, puno je lepša drugi dan kad korice omekšaju od kremastog fila.
Sastojci za korice:
200 gr masti,
300 gr šećera,
4 kašike meda,
2 jaja,
2 kašike kakaoa,
malo cimeta,
1 kašičica sode bikarbone,
6 kašike mleka,
600 gr brašna
Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Zamesiti testo za korice, razdeliti na 2 dela i peći na obrnutom plehu od šporeta. Umutiti testo za biskvit i ispeći u istom plehu.
Sastojci za fil:
1,5 l mleka
8 kaš. griza
5 kaš. gustina ili pudinga od vanile
6 kaš. šećera
1 margarin ili puter
200 gr šećera u prahu
Griz i gustin skuvati u mleku sa šećerom i ohladiti. Ulupati 200 gr šećera sa 1 margarinom i spojiti sa filom od griza i gustina.
Filovati da biskvit bude u sredini i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!!!
really good!! kisses
ОдговориИзбришиZanimljiv kolač i sigurno jako ukusan, obožavam cimet
ОдговориИзбришиOvo je bogata i sigurno jako ukusna pita, cimet obožavam i znam da bi mi se svidjela ! Odlično izgleda !
ОдговориИзбришиMa ova pita i mora biti fina s ovako divnim mirisima davnina a pogotovo s cimetom koji obožavam.
ОдговориИзбришиmmm...ovo izgleda odlicno
ОдговориИзбришиBuonissima !!! :)
ОдговориИзбришиGrazie mille cara Andrea :)
ОдговориИзбриши