Recept je iz ove "divne knjige":http://jacamaca.coolinarika.com/slike/prikazi/283085, uz koju sam pravila prve korake u kuhinji i učila da budem dobra domaćica…
Sastojci
1 | suvi kvasac ili 30 gr. svežeg |
---|---|
450 gr. | brašna |
70 gr. | margarina |
so | |
70 gr. | šećera |
1 | jaje |
kora limuna ili narandže | |
2 dl. | mleka |
Nadev: | |
40 gr. | putera |
100 gr. | suvog gražđa |
1 | puding od vanile |
8 | kajsija ili kajsije iz kompota |
puter za premazivanje |
Priprema
Pomešajte kvasac, šećer, brašno i malo mlake vode i pustite da se podigne.
U brašno razmrvite margarin, dodajte so, šećer, jaje, koricu od limuna ili narandže, podignuti kvasac i mlakim mlekom umesite mekano testo, te ostavite da nadodje.
U međuvremenu skuvajte puding po uputstvu na kesici i ohladite ga .
Ako imate sveže kajsije potopite ih na kratko u vrelu vodu i oljuštite kožu, ocedite, i podelite na pola.
Testo premesite, razvijte u pravougaonu koru dimenzija 30×45, poprskajte rastopljenim puterom, pospite suvim grožđem, savijte u rolat i izrežite na 16 jednakih rolatića, te složite u tepsiju obloženu sa pek papirom.
Pokrivene pužiće ostavite da narastu,, zatim u sredini svakog utisnite da dobijete malo udubljenje, koje napunite pripremljenim pudingom i polovinom kajsije.
Pužiće pecite dok ne porumene i još vruće premažite rastopljenim maslacem.
Posluživanje
Ovo je originalan recept, ja sam pravila duplu meru, jer smo svi ludi za ovim pužićima i planu za čas.
Odlicni su !!,pravila sam ih na poslu,samo za osoble,isprobavala :),ali sam samo premazala tijesto hladnim pudingom i posula s malo grozdica,bili su stvarno super !!bdw ja sam izgubila moju knjigu :(
ОдговориИзбришиPozdrav !!
Imas divne recepte !!
Hvala ti milice moja na divnom komentaru... Žao mi je što si izgubila ovako divnu knjigu... potrudiću se da postavim što više recepata iz nje, kako bi mogla da ih koristiš, ali treba mi malo vremena, još sam nova u Blog svetu.
ОдговориИзбриши