Странице

Translate

21. 3. 2011.

Posna pita sa prazilukom




Recept je od naše Pomoravke sa Coolinarike, jako lepo ukusno, jednostavno i zdravo jelo, posebno u dane posta.

Evo njenog recepta:

Sastojci:

500 g praziluka
1 osrednja šargarepa
150 g pirinča ili kinoe po ukusu
soli i bibera
100 ml mineralne vode
100 ml ulja,
75 ml za prženje 25 ml za poprskati kore
500 g kora za pitu

Ja sam pravila sa crvenom kinoom koju sam prethodno skuvala, ne treba je puno kuvati - oko 10 minuta.
Šargarepu sam narendala živu, jer ona se i tako posle ispeče u rerni.

Ako dodate jaja i sir imaćete kompletan obrok, koji nije više posan, ali za one koji ne poste, odličan doručak ili večera uz kajmak, pavlaku, jogurt...

Prijatno i uživajte u ovom lepom jelu!

8 коментара:

  1. Božanstveno izgleda!! Ja nameravam ovih dana da pravim posnu sa prazilukom i krompirom - obožavam ih!!! Veliki pozdrav !! :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. ja ne postim, ali ova pita mi se dopada, jako lijepo izgleda a sastojci su mi taman po ukusu, mora da se proba

    ОдговориИзбриши
  3. Super je pita, ja bih ipak dodala jaja, jer nisam na postu...

    ОдговориИзбриши
  4. Pita izgleda prekrasno, ovaj recept obavezno isprobavam :) Lijep pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  5. odlično odabran recept, pita je super ! Volim ovakve pite i vjerujem da ću je i ja i sprobati. Super izgleda u tvojoj izvedbi !

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala puno na lepim komentarima, pita je zaista jako ukusna, i može da se servira u svim prilikama, čak i kad se ohladi ne gubi ništa od svog ukusa :)))

    ОдговориИзбриши
  7. negde sam procitala da kinoa ispadne gorka ako ne koristimo/peremo dobro. JEl istina? Praziluk volim jesti i svez sa hlebom.

    ОдговориИзбриши
  8. Nama nije bila gorka kinoa, možda zavisi od načina pripreme ili čuvanja u prodavnici.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF