Странице

Translate

7. 8. 2010.

GURMAN SARMA




Verovatno ima dosta recepata za sarmu, svako ima svoj favorit, ali nije na odmet još jedan recept. Evo kako ja to spremam, (ovo uspravno ređanje sarme su cake moje mame, :)) pa izvolite, poslužite se…

Sastojci 
1 kg mešanog mlevenog mesa
1 šoljica pirinča
3 veće glavice crnog luka
2 kom šargarepe
1 kom krompir

so, vegeta, biber, ljuta aleva paprika, lovorov list
3 veće glavice kiselog kupusa

I JOŠ TREBA:

suvog mesa

suve slanine
1/2 l ulja

Priprema:

Na dosta ulja dobro propržiti na tihoj vatri crni luk, iseckan na kockice, dok se skroz ne raspadne. Zatim dodati na najsitnije izrendanu šargarepu, i nastaviti sa dinstanjem.

Kad se sve lepo propržilo dodati mleveno meso, i dalje pržiti dok se i meso dobro ne preodinsta. Pred sam kraj dodati začine, dobro opran i oceđen pirinač i na krupnije narendan krompir.

U veću šerpu prvo po dnu poređati listove kiselog kupusa, staviti par lista lovora, poređati suvo meso, pa zavijati sarmu i ređati je uspravno jednu do druge, da bi sva bila ravnomerno kuvana.

Vodite računa da ostavite par listova kupusa da odozgo prekrijete sarmu. Na kraju preko zavijene sarme poređati suvu slaninu, prekriti listovima kupusa i zaliti sa vodom da ogrezne.

Ja na početku sarmu kuvam na najmanjoj vatri na ringli, dok ne provri, nakon desetak minuta zagrejem malo ulja i alevu papriku, prelijem preko sarme, poklopim i nastavim sa kuvanjem u rerni oko dva sata.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF