Странице

Translate

18. 10. 2015.

Hrono galete




Ovo je gustina testa za galete, kašika treba da stoji uspravno u testu


Kad sam već potegla aparat za galete sa najvišlje police i isprljala ga, napravila sam dve ture galeta sa različitim semenkama. Jedne su sa kimom, susamom i lanom malo tamnije i meni ukusnije a druge sa golicom, suncokretom, susamom i lanom.

Sastojci:
  • 3 solje dozvoljenog brasna po izboru (ja sam stavila 2 šolje raženog brašna, i po 1 šolje heljdinog i speltinog), 
  • pola solje pecenog susama, 
  • malo manje od pola kasicice sode bikarbone
  • malo limunovog soka, 
  • kasicica soli, 
  • dve kasike dozvoljenog ulja (maslinovo, ulje od koštica grožđa, hladno ceđeno suncokretovo ulje 
  • kisela voda kolicine da se dobije gustina kao za proju, možda malo gušće.
Postupak:

Sipati kutlacom ili kasikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne. Sinoć sam ih pekla i bile su baš hrskave a jutros su bile mekane kao da su tek ispecene.

Mozete da pomesate brasna koja imate, ja uglavnom stavim speltino,heljdino i razano po casu od svakog i oko casu i po dve kisele vode, pola praska za pecivo i kasiku psilijuma kad imam kad nemam nikom nista.

Prilagodite brasno\vodu tako da testo bude malo gusce od testa za proju.ubacite semenkice koje imate (ja stavim lan, suncokret, golicu i danas malo kima), Aparat namazem sa malo putera ili masti i to je to. uzivancija.

Meni su poslužile umesto hleba za slani doručak i odlično idu sa svim nadevima: humus, sir, ajvar, a pošto su neutralnog ukusa mogu se jesti i sa slatkim namazima, džemovima i dodacima.


Prijatno!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF