Странице

Translate

24. 7. 2011.

Zebra kolac


Evo još jednog lepog, ukusnog i dekorativnog kolača od drage Biserke sa Coolinarike. Kolač se brzo pravi, ekonomičan je i atraktivno izgleda.

Sastojci:

1 šolja=2,5 dl

  •  4 kom jaja (sobne temperature)
  •  1 šolja ulja
  •  1 šolja mleka (sobne temperature)
  •  2 šolja brasna
  •  2 supene kasike kakaa
  •  2 kašike vrele vode
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  1 kesica praška za pecivo
  •  1 šolja secera
Postupak:
Kalup promera 24 cm, pematati masnocom i posuti brasnom.


Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati mleko i ulje.Postepeno i pažljivo dodati brašno sa praškom za pecivo. Podeliti smesu na dva jednaka dela, pa u jedan deo dodati kakao razmućen sa vrelom vodom.


Sipati u sredinu kalupa 3 kašike bele mase, preko nje sipati 3 kašike braon mase i tako naizmenično dok ne utrošite svo testo.

Masu nije potrebno razmazivati po kalupu, niti kalup tresti, sama će se širiti. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok se kolac ne ispece.
Peceni kolac pospite prah secerom i seći kad se potpuno ohladi. 
Prijatno i uživajte :))))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF