Странице

Translate

2. 7. 2011.

Pastrmka iz Prolom banje i Krčma ''Božiji raj''


Već sam u prethodnom postu pisala da smo deo godišnjeg odmora proveli u porodičnoj kući u Prolom banji. Tamo je zaista pravi raj za odmor, mir, tišina, netaknuta priroda i ako želite da pobegnete od stvarnosti i da se ljudski odmorite, preporučujem vam da tamo pobegnete.
Naša porodična kuća se nalazi na oko 200 metara od same banje odmah pored Prolomske reke, koja protiče kroz naš plac. Žubor vode, cvrkut ptica, miris procvalih lipa, bez saobraćaja, kad odemo tamo bukvalno ne možemo da se naspavamo, jer nas valjda ošamuti čist vazduh, mir, spokoj...
No ipak, to traje jedan dan, jer vaqa uraditi u kući i oko kuće sve što nismo preko cele godine, jer u ovaj raj idemo na žalost jedan do dva puta godišnje.



Dalje uz reku od naše kuće udaljena oko 300 metara nalazi se krčma i ribnjak ''Božiji raj'', sa kalifonijskom pastmkom. Ova krčma je zaista nešto posebno i o vlasnicima LJubi i Milanu, mogu da kažem sve najlepše, gostoprimljivost, srdačnost..., dočekaju vas kao najmilijeg gosta... 
Hrana u restoranu je jako ukusna, porcije enormno velike...
Kad krenemo kući, obavezno ponesemo par kilograma pastrmke, koje ja spremam po ''dalmatinski'', jer tako najviše volimo u kućnoj izvedbi:

Recept:
Ribu očistiti, i dobro je osušiti od vode, napuniti je sitno seckanim belim lukom, peršunom i ruzmarinom, dodati maslinovo ulje, pokriti folijom i ispeći u rerni, poslužiti uz krompir salatu...Ništa slađe... 
Evo još malo slikica da dočaram atmoseru prolomske lepote :)




 Krčma ''Božiji raj''


 Okolina je divno sređena, imaju i mali zološki vrt i igralište za decu...




Sa bakom i dekom na reci

Sa mamom i tatom u parku sa ružama u banji - naravno tu je i Nana, ništa bez nje ;)

Prijatno i uživajte :)))

Princes krofne



Za testo:
1 čaša od 2 dl vode
0,5 čaše ulja
1 čaša oštrog brašna
4-6 jaja, zavisi od veličine


U sud sipati vodu i ulje, kad provri dodati brašno, i izmešati dobro varjačom da se izjednači. U testo pojedinačno dodavati jedno po jedno jaje, dobro ulupati, dok se ne pojave mehurići. Testo treba da je vazdušasto. Vaditi male puslice sa kašičicom ili sipati u špric za tulumbe i istiskivati hrpice na pek papirom obloženoj tepsiji.
Peći u dobro zagrejanoj rerni 15-20 min. dok ne porumene.
Puslice ohladiti, preseći na pola i filovati.


Fil:
1 l. mleka
8 kašika šećera
8 kašika pudinga od vanile
2 vanilin šećera
pola putera
150 ml. slatke pavlake


Skuvati puding na uobičajen način, kad se ohladi, dodati umućen puter i slatku pavlaku. Puniti špric za tulumbe i filovati krofne. Posuti prah šećerom.

Prijatno i uživajte :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF