Странице

Translate

28. 6. 2011.

GO u Prolom banji sa SREĆICOM i DONACIJA za dečiju bolnicu u Prokuplju

Ove godine smo letovali tri nedelje sa unukicom u našoj porodičnoj kući u Prolom banji. Bilo je divno provoditi vreme sa našom SREĆICOM, vreme je bilo lepo, povremeno sa kišom i vetrom, i sve bi bilo fantastično da se ONA nije razbolela, pa smo završili osam dana u bolnici u Prokuplju, sa upalom pluća.
Moram da kažem da sam pored velike brige i sekiracije prijatno iznenadjena posvećenošću ekipe lekara na dečijem odeljenju u prokupačkoj bolnici, za razliku od lekara sa Instituta za majku i dete na Novom Beogradu, gde je unuka boravila mesec dana pre našeg odlaska na godišnji odmor. Tom prilikom je bila sa ćerkom 4 dana na Institutu, i otpuštena je kući sa velikim brojem leukocita i dijagnozom enterokolitis i laringitis, a da joj nijednom nisu poslušali pluća.
Po mišljenju lekara iz prokupačke bolnice ovu upalu je vukla od ranije, i ja lično verujem da je još na Institutu bio početak upale, koju svojim nemarom lekari nisu na vreme detektovali.
Pored teških i vidno siromašnih uslova lekari u Prokuplju su odmah odreagovali, dete hospitalizovali i uključili adekvatnu terapiju.
Želim da se zahvalim celoj ekipi dečijeg odeljenja u bolnici u Prokuplju i da pozovem VAS, moje cenjene čitaoce da ukoliko ste u mogućnosti pružite pomoć-donaciju, bilo šta što smatrate da bi bilo od koristi i što bi moglo da ublaži teške uslove i siromaštvo dečije bolnice, gde deca spavaju na starim žičanim krevetima pokrivenim prastarim dušecima od sunđera, na zakrpljenoj posteljini...
Za doručak je svaki dan bio keks i mleko, za ručak - supica i pire krompir...
Pored očiglednog siromaštva, pored teških uslova, pored svega, osoblje ovog odeljenja se trudi da održava higijenu na pristojnom nivou, dok lekari svojim virtuoznim postupcima čine da se osećate sigurnim što je dete u njihovim rukama.
HVALA UNAPRED u ime svih roditelja, baka i deka, čija su deca lečena ili će biti lečena u dečijoj bolnici u Prokuplju!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF