Странице

Translate

25. 5. 2014.

Lenkini mafini od od aronije i jabuka







Moja unukica Lenka koja ima 4,5 godine, obožava da se mota po kuhinji posebno kad se prave kolači ili nešto mesi od testa. Ona mi je glavni pomoćnik u kuhinji i sa njom nikad nije dosadno a uz njenu pomoć se sve jako brzo spremi. Jeste da u kuhinji ima malo više nereda, da se malo umažemo od testa i kreme, ali sve je to tako slatko i njenoj sreći nema kraja, sva je važna što je pravila kolače sa bakom. Ove mafine smo nazvali po njoj jer obožava da ih pravi i ručka, brzo budu gotovi i jako su jednostavni i zdravi.
Možete da ih napravite kao mafine i samo tako konzumirate, a možete i da ih ukrasite ganaš kremom ili kremom od limuna ukoliko želite.
Od ove smese ispadne jedan pleh sa velikim i jedan pleh sa malim mafinima.

Sastojci za mafine:

(šolja 2 dl)
4 jaja
1 šolja ulja
1 šolja šećera
2 šolje brašna
½ praška za pecivo
1 kafena kašikica sode bikarbone
2 šake rendanih jabuka
2 šake aronije (iz zamrzivača, sušene ili kandirane)
2 kafene kašikica cimeta

Postupak:
Pripremiti korpice za mafine i poređati ih u pleh za mafine. Narendati 3-4 jabuke (zavisi od veličine) i posutti ih sa cimetom. Umutiti jaja, dodati sastojke po redosledu kako piše, sipati u  papirne korpice za mafine i peći na 180 stepeni 25 minuta.

P.S. Izvinjavamo se zbog kvaliteta slika, baka je zaboravila da napuni fotoaparat, pa su neke slike slikane mobilnim telefonom dok nam se foto nije napunio. Nadamo se da nećete zameriti J

Ovaj Lenkin recept je učestvovao u nagradnoj igri Mali kuvari, veliki Majstori na divnom blogu kod naše drage humane Džoli, gde je osvojio prvu nagradu BENEVE M755 7" LCD Android 4.1.1 Kids Tablet PC w/ 512MB RAM / 8GB ROM / G-Sensor - Deep Pink;) 


Ovde pogledajte sve recepte koji su učestvovali u konkursu i ove naše preslatke male kuvare, koji su svi zaslužili nagrade svojim vrednim malim ručicama :)

Inače naša draga vrednica Džoli je pokrenula i humanitarnu akciju Radost za radost, pa svratite i do ovog  njenog drugog sajta, pogledajte i pridružite se humanitarnoj akciji :)


Budimo humani, jer danas je to važnije od svega!



Prijatno i puno poljubaca od mene i moje bake!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF