Странице

Translate

11. 1. 2013.

Bako, napravi mi medu, žirafu, slona...












Kad moja unukica svojim slatkim umiljatim decijim glasicem kaze: "bako, napravim mi medu i zirafu i slona... majmuna" ja se nacisto istopim i krenem da trazim po netu fotkice kako bi te zivotinje izgledale sto vernije.

Dok je ona spavala, ja sam pronasla fotke, nevesto ih precrtala, umesila obicno testo sa kvascem i napravila joj celi zoo vrt ;)

Ovo je samo ideja, mozete od testa da pravite sto god zelite, lepo testo je kao plastelin, poigrajte se sa njim i izmamite srecne decije osmehe.

Testo sam punila sa onim sto sam trenutno imala u frizideru, a vi mozete po volji da ga filujete sa cim god zelite, bilo u slatkoj ili slanoj verziji.

Moje favorit kiselo testo koje je za sve dobro je: 1 prema 2 sto znaci odnos mokrih i suvih sastojaka treba da bude 1 prema 2 odnosno: 1 svezi kvasac, 1 kafena kasicica secera, 1 kafena kasicica soli, 1 solja mleka, 1 solja toplog jogurta, 1/2 solje ulja i 5 solje brasna plus-minus, zavisi od kvaliteta brasna. Ovo testo je neutralnog ukusa tako da je dobro i u slanoj i slatkoj verziji.

Probajte, i obradujte vase dete :))

Prijatno!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF