Странице

Translate

22. 7. 2012.

Moja rodjendanska torta




Ovu divnu tortu sam pravila za moj rođendan i stvarno je bila pun pogodak ©©





Kremasta, sočna, osvežavajća, prava letnja.
Jednostavna je za pravljenje, ne zahteva puno vremena i što je najvažnije - ne peče se, tako da ne morate da uključujete rernu po ovoj paklenoj vrućini na +40.
Recept je napisala draga smile2204 sa Coolinarike. Ovde možete da pogledate recept i postupak izrade. Ja ću napisati samo sastojke i napomenu da sam umesto jagoda stavila višnje i nisam pogrešila jer se kiselkast ukus višanja taman nadopunjuje sa slatkoćom kreme.
Sastojci:

jedne gotove kore za rozen-tortu
Vanil-krema:

1,5 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
10 kaš. šećera
250gr. margarina
250gr. šećera u prahu
naribana korica jednog limuna
Voćna krema:

250gr. jagoda
3 kaš. šećera
3dl vode
1 kesica pudinga od vanile
sok jednog limuna
Šlag za premazivanje:

2dl slatke pavlake
1dl kisele pavlake

Prijatno i uživajteJ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF